Medische contactlenzen vaak volledig vergoed door zorgverzekeraar

Medische contactlenzen vaak volledig vergoed door zorgverzekeraar

In nauw overleg met uw behandelend oogarts beoordelen wij of het toepassen van contactlenzen op medische indicatie mogelijk is.

 In dat geval komt uw zorgverzekering in veel gevallen in de kosten tegemoet. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding vanuit de basisverzekering verzorgt Contactlens Centrum Terneuzen de aanvraag voor u.

Contactlenzen worden regelmatig gebruikt als medische noodzaak om scherper te kunnen zien. Bij brilsterkte hoger dan 10 dioptrieën (de eenheid waarin een brilsterkte wordt uitgedrukt) en cylinder hoger dan 4 dioptrieën of een verschil van meer dan 4 dioptrieën tussen beide ogen is een contactlens aangewezen. Ook pijnlijk en/of droge ogen kunnen baat hebben bij bescherming door een contactlens. Onregelmatige hoornvliezen (bv. droogte of keratoconus) veroorzaken wazig zicht dat bijna niet met een bril te corrigeren is. In dit soort situaties beoordelen wij of het toepassen van een contactlens op medische indicatie mogelijk is. Dit doen we in nauw overleg met uw behandelend oogarts.

Uw zorgverzekering ziet dit soort indicaties als medische noodzaak om contactlenzen te dragen en vergoedt de kosten dan volledig.