Medische contactlenzen

Contactlenzen zijn in sommige gevallen op medische indicatie inzetbaar. Contactlens Centrum Terneuzen werkt hiervoor nauw samen met uw behandelend oogarts.

Medische indicatie
Bij een brilsterkte hoger dan 10 dpt., een cilinder hoger dan 4D of een verschil van 4D tussen beide ogen is een contactlens nodig om scherper te kunnen zien. Ook pijnlijke en/of droge ogen kunnen baat hebben bij bescherming door een contactlens. Verder kunnen contactlenzen een oplossing bieden als sprake is van onregelmatige hoornvliezen (droogte of keratoconus). In dit soort situaties beoordelen wij of u baat heeft bij het toepassen van een contactlens en of deze oplossing op medische indicatie mogelijk is.

Scleralenzen
We beschikken hier over bepaalde typen harde lenzen en zachte/ siliconehydrogel lenzen. Naast deze gangbare lenzen is Contactlens Centrum Terneuzen ook gespecialiseerd in het aanmeten van scleralenzen.  Dit type lens kan een oplossing zijn bij droge ogen en onregelmatige hoornvliezen, maar ook bij hoornvliezen die troebel zijn door een litteken. We voorkomen hiermee pijnlijk ogen en zorgen voor een scherp zicht.