Zachte lenzen

Vanwege het hoge draagcomfort zijn zachte lenzen de meest gekozen soort. Een zachte lens kan een groot bereik aan brilsterkte corrigeren. Alleen bij gecompliceerdere sterktes (bijv. hoge cilindersterktes) zal een vormstabiele lens aangemeten moeten worden.

Draagcomfort
U zult merken dat u erg snel gewend bent aan het dragen van zachte lenzen. Ze zitten snel comfortabel op uw oog zitten. Zachte lenzen zijn groter dan de normale vormstabiele lenzen. Er kunnen vrijwel geen vuiltjes onder terechtkomen. Verder zijn zachte lenzen uitermate geschikt voor sporten.

Levensduur
Zachte lenzen hebben een korte levensduur; we hebben een aanbod van lenzen die maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks vervangen dienen te worden. Ze zijn daardoor ook geschikt bij een snel veranderende oogsterkte. Ze zijn bovendien ideaal als u het dragen van een bril en contactlenzen wil afwisselen.


Siliconehydrogel lenzen
Tegenwoordig zijn er ook zachte lenzen met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid: de siliconehydrogel lenzen. Deze lenzen laten heel veel zuurstof door naar het oog; gemiddeld zo'n zes keer meer dan gewone zachte lenzen. Voor mensen die snel last hebben van rode ogen, zijn de siliconehydrogellenzen een goed alternatief. U kunt de siliconehydrogellenzen dag en nacht ingehouden. Wel dienen we vooraf te onderzoeken of uw ogen daarvoor geschikt zijn. Is dit het geval dan kunt u deze lenzen zelfs 30 dagen en nachten achtereen dragen.